Angel Eyes
Waar deskundigheid gewaarborgd is!!
NL 1 0909 - 0144 (90cpm.) BE 0907- 37077 (150cpm.) BE Credits klik hier (100cpm.)

Tarotkaarten

tarot en tarotkaartenTarotkaarten, waarzeggers en waarzeggerij.  De tarot is een “kaartspel” dat gebruikt wordt voor kaartleggen en waarzeggerij. Het geeft de mens inzicht in aspecten van het dagelijks leven. De tarot bestaat uit de grote en kleine Arcana. De Latijnse vertaling van Arcana is geheim, wat inhoud dat de tarot grote en kleine geheimen verbergt.

De grote Arcana (Grotere Geheimen)
De grote Arcana die bestaat uit 22 kaarten vormt het hart van de tarot. Deze 22 kaarten vertegenwoordigen grote gebeurtenissen en ervaringen in het leven en staat symbool voor verschillende levensstadia van de mens op aarde.

De 22 kaarten van de grote Arcana zijn:
De Zot, De Magier, De Hogepriesteres, De Keizerin, De Keizer, De Hierofant, De Geliefden, De Zegewagen, Kracht, De Kluizenaar, Rad van Fortuin, Gerechtigheid, De Gehangene, De Dood, Matiging, De Duivel, De Toren, De Ster, De Maan, De Zon, Het Oordeel, De Wereld

De kleine Arcana (Kleinere Geheimen)
Naast de grote Arcana is er ook de kleine Arcana die bestaat uit 56 kaarten. Deze 56 kaarten symboliseren dagelijkse gebeurtenissen. De kleine Arcana kan je verdelen in vier groepen van veertien kaarten met elk zijn eigen kleur. De kaarten zijn genummerd van 1 tot 10 en er zijn 4 hofkaarten. De hofkaarten zijn de Koning, de Koningin, de Ridder en de Schildknaap.

De vier groepen van de kleine Arcana vertegenwoordigen een bepaalde sfeer of element. Je kan deze groepen net als in de astrologie onderverdelen:
Staven – element vuur
Zwaarden – element lucht
Munten – element aarde
Bokalen – element water

Kaartlegging
Bij het leggen van de kaarten is het beste als degene die de vraag stelt ook de kaarten schudt. Dat is omdat de energie van de vraag in die persoon aanwezig is. Ook is het mogelijk dat een ander het doet, maar die zal zich meer moeten concentreren. De kaarten worden bij iedere legging afzonderlijk geduid en daarna samenhangend gevormd tot één geheel. Zo kunnen de kaarten een totaalbeeld geven van een situatie waarvoor de legging gedaan is.

De mogelijkheden van de tarot is net zo groot als het aantal mensen die ze leggen. Er zijn vaste leggingen en patronen die mensen gebruiken, maar men kan de kaarten leggen zoals hij/zij het zelf wil.