Angel Eyes
Waar deskundigheid gewaarborgd is!!
NL 1 0909 - 0144 (90cpm.) BE 0907- 37077 (150cpm.) BE Credits klik hier (100cpm.)

Altruïsme

onbaatzuchtige handelingAltruïsme. Al een aantal dagen krijg ik door een blog te moeten schrijven over altruïsme. Geen idee nog tot op heden waarom ik hierover zou moeten schrijven. Eerlijk gezegd wist ik niet goed waar het woord voor staat en ben het gaan opzoeken op google. Het betekent een onbaatzuchtige handeling, waar je niets voor terug vraagt. Je doet dus belangeloos iets voor een ander. Het is bedacht door de filosoof Auguste Comte in 1851.

Ik vraag mij wel af of de mens altruïstisch is en kan zijn. Altruïsme staat voor onbaatzuchtig, belangeloosheid, onzelfzuchtig, een bepaalde houding ten opzichte van het leven. Je gedrag is gericht om belangeloos er voor anderen te zijn. Dat is mooi, mits er geen misbruik van wordt gemaakt.

Hoe mooi is het niet als jij klaarstaat voor anderen en dat hoeft niet eens iets heel groots te zijn. De vraag is, doet de persoon dit daadwerkelijk belangeloos, of is er wellicht toch sprake van een belang? Want het levert namelijk wel een compliment op en daar is de mens gevoelig voor. Een voorbeeld van een cliënt die mij belde op www.angeleyes.tv. En nu begrijp ik waarom het woord aandacht verdient. Het is de bedoeling dat ik dit verhaal met jullie deel, zodat jullie ook het inzicht meekrijgen dat alles belangeloos doen, ook tegenwerking kent.

De klant belde met de volgende vraag. Mijn ex wil mij na 10 jaar nog steeds heel graag terug. Ik heb inmiddels een nieuwe vriend, maar ik merk dat ik op een T-splitsing sta. Mijn ex die aan de ene kant trekt en ik over twijfel. Ik ben degene die er destijds een punt achter heeft gezet. En mijn nieuwe partner, waarmee ik het weliswaar heel fijn heb, maar mij toch niet oud mee zie worden. Waar gaat dit naartoe vraagt de cliënt. Mijn gids gaf door, dat de liefde van haar voor haar ex er nog steeds is, maar zijn gedrag niet bij haar past. Over haar nieuwe vriend kunnen we duidelijk zijn. Als zijzelf al het gevoel heeft er niet oud mee te gaan worden, geeft de cliënt zelf het antwoord al.

We gingen uitgebreid in op het gedrag van haar ex. Want ze vond het mooi dat ik zag dat het daar aan schortte. Ze was inmiddels zelf ook zo ver, dat liefde alleen onvoldoende is om een relatie in stand te houden. Ze wilde wel terug naar haar ex, voor de kinderen, geen goede keuze, maar ja, hij had bepaalde trekjes, waardoor zij zichzelf kwijtraakte in de relatie met hem. Ze kwam met een voorbeeld voor de aankomende kerstdagen. Haar ex heeft geen familie meer, geen vrienden en ze vond het zielig dat hij dan alleen zou zitten en om die reden schikte zij in met betrekking tot de kinderen. Die ze overigens toch al niet veel meer zag, want de vader had hun aardig gehersenspoeld, in de ogen van mijn cliënt.

Mijn cliënt handelt dus altruïstisch. Zij gaf belangeloos haar tijd op, zodat haar ex, die zielig is in haar ogen, tijd te gunnen met de kinderen en ach zij had vriendinnen en hij niet. Haar ex was ook nog uitgenodigd voor eerste kerstdag bij haar familie, want ook die vinden de man zielig en ja, met kerst zit je niet alleen. Ook hierbij is sprake van een altruïstische handeling. Nu komt het. De ex wil haar terug en gaf haar aan, ik kom eten bij de familie, mits jij aangeeft bij mij terug te komen. En voor wat betreft kerstavond, dat de kinderen bij hem waren en mijn cliënt haar tijd belangeloos had weggegeven, daar had hij met de kinderen over gesproken en die wilden daar nog contact over.

Wat gebeurt hier nu door altruïstisch te zijn? Er wordt door de ex gemanipuleerd en misbruik gemaakt van de goedheid van de partner die hij koste wat kost terug wil krijgen. Ik legde mijn cliënt uit wat er gebeurde, dat de ex haar manipuleerde, door voorwaarden te stellen aan een geste van haar kant! Ik legde haar uit dat de ex onvolwassen gedrag vertoont, over de rug van hun kinderen. Hij voor hun volwassen kinderen als spreekbuis dient, waarmee dat iets zegt over hem.

Deze cliënt is 58 jaar! Heeft twijfels over haar ex, maar kon de vinger er niet opleggen. Nu wel, nu zag ze in wat er gebeurde. Al haar goedheid, haar altruïstische houding naar haar ex, werd ondermijnd door zijn eigen manipulerende onvolwassen gedrag. Iemand zielig vinden en daarvoor jezelf opzij zetten, is een mooi gebaar, echter als de ontvanger hier voorwaarden aan gaat stellen, kun jij nog zo belangeloos iets willen geven, het enige wat je er mee bereikt, is jezelf weggegeven en volledig kwijtraken. Wat was deze cliënt blij met deze antwoorden en inzichten. Ze gaf aan, en dan ben je 58! Nooit te oud om te leren en van jezelf te leren houden. Ze ging het vanaf nu anders aanpakken, meer voor zichzelf kiezen. En haar twijfel was verdwenen als sneeuw voor de zon. Zit jij ook in twijfel, blijf er niet mee rondlopen. Bel een consulent van www.angeleyes.tv De mediums helpen jou de juiste keuzes te maken. Liefdevolle groet, Claris box 53 angeleyes.tv