magnetiseren

Magnetiseren en het energie veld Magnetiseren en het energie veld om ons heen, Bij magnetiseren (handoplegging) wordt gebruik gemaakt van de energie om je heen. De magnetiseur brengt hierbij kosmische energieën over naar een ander via zijn handen. Alles is energie en een mens bestaat er dus ook uit. Door verschillende redenen kan de energie in te lichaam uit balans raken en blokkeren, waardoor er lichamelijk en/of geestelijke klachten kunnen ontstaan.  Een magnetiseur kan bij iemand anders de energie doormiddel van handoplegging vrijmaken en in evenwicht brengen en de balans tussen lichaam en geest herstellen.
In en om het menselijk lichaam zijn meridianen (energiebanen), onze aura (het energieveld om ons heen) en chakra’s (energiecentra). Hier zit alles wat je hebt meegemaakt opgeslagen als een soort van blauwdruk. Bij stress of onverwerkte emoties kunnen er blokkades komen in deze energiebanen waardoor de energie niet meer vrij kan doorstromen en er lichamelijke en/of geestelijke klachten ontstaan. Bij magnetiseren doormiddel van handoplegging zie je niet wat er gebeurt, maar het is wel duidelijk te voelen door de magnetiseur en door degene die de energie ontvangt.

Vormen van energie overdracht
Het geven van de eigen energie noemen we “magnetisch genezen”. Volgens de theorie van het magnetiseren is dat iets wat iedereen uit zich zelf al doet. Bij het magnetisch genezen wordt de magnetiseur uiteindelijk moe en loom, dat is ook de reden dat magnetiseurs vaak niet met eigen energie werken, maar met de energie die om hen heen is.
Doorgeven van energie die niet van de magnetiseur zelf is
Wanneer de magnetiseur werkt met energie die niet van hem/haar zelf is, werkt hij/zij met gekanaliseerde energie. Hierbij zet de magnetiseur zijn eigen ego opzij, zodat de energie ongefilterd terecht kan komen bij de ander, zonder dat de magnetiseur daartussen komt.

Tijdens het magnetiseren kan er geestelijk en lichamelijk verschillende sensaties worden ervaren die verschillen per persoon. Enkele van deze sensaties zijn:
– Tinteling
– Ontspanning
– Warmte of kou voelen
– Emoties
– Spiertrekkingen
– Pijn
– Visualisatie

Magnetiseren is zo oud als de mensheid bestaat. Er zijn geschriften over magnetiseren, healen en handopleggingen gevonden uit het oude Egypte en in alle continenten en culturen komen vormen van het weer in balans brengen doormiddel van magnetiseren voor.