Het effect van lief zijn op je immuunsysteem

Het effect van lief zijn op je immuunsysteemHet effect van lief zijn op je immuunsysteem. Je immuunsysteem zorgt er voor dat jij gezond blijft, voldoende energie hebt om de dag door te komen. Jij zorgt goed voor jezelf, althans als je jezelf belangrijk vindt, dan weet je dat een goed en gezond leven, nodig is, voor een fijn leven.

Je immuunsysteem leeft op als het goede voeding krijgt, vol met vitamines. Het wordt ook heel erg blij van voldoende slaap. En waar het laaiend enthousiast van wordt als het gekoesterd wordt door de persoon die de baas is van het immuunsysteem.

Als het goed is, ben jij beste maatjes met jezelf. Elke situatie die je tegenkomt, kun je aan. Daar schiet je niet van in de stress, want daar heeft het een hekel aan. Je uit je ook als je ergens niet fijn bij voelt, daar loop je niet voor weg, want je bent je terdege van bewust dat je daar jezelf te kort mee doet.

Ook kijk je naar wat je eet, af en toe een keer fastfood, je weet dat dat geen kwaad kan, verder pak je altijd elke dag verse groenten en eet je fruit. Soms wel eens met lange tanden, maar je wilt jezelf niet kwijt. Je hebt jezelf lief.

Daarnaast heb je voor jezelf een eigen slaapritme ontwikkeld. Je hebt eens goed gekeken wat voor jou het beste werkt. Zo ben je heel bewust bezig met goed voor jezelf te zorgen, wat je immuunsysteem ten goede komt. Je bent ook nooit echt ziek. Ja soms, maar dan weet je dat je ergens in je hoofd mee hebt rondgelopen en dat energie heeft gekost. Dan pak je een paar dagen de rust en voel je dat je lijf daar weer van opknapt. Je bent lief voor jezelf.

Je bent heel bewust aan het leven en je ziet om je heen mensen, die op alles emotioneel reageren. Zich geen raad weten met situaties. Die elke dag de snackbar bezoeken. Ze hebben over alles een grote mond en een mening. Ze overschreeuwen zichzelf en zorgen zo niet goed voor hun immuunsysteem. Ze kijken je ook nooit recht in de ogen aan. Je hebt ze direct door, diegenen die niet lief voor zichzelf zijn. Ze verstoppen zich achter een masker.

Ze hebben zichzelf niet in de hand, ze staan niet bewust in het leven. Alles draait om anderen en die veroorzaken de ellende in hun leven. Jij ziet dat en je zou ze wel willen helpen. Dat heb je ook gedaan, maar je kwam telkens van een koude kermis thuis. Om die reden ben je er mee gestopt, want je ziet dat deze mensen niet geholpen willen worden. Dat geeft jou weer de rust en een boost.

Deze mensen zijn niet lief voor zichzelf. Zien niet welk effect dat op hun heeft. Om die reden komen ze ook altijd in de ellende terecht. Het lijkt wel of ze het opzoeken. Nou doen ze dat ook, want als je niet lief voor jezelf bent, ben je sneller ziek. Ben je eerder geneigd de strijd aan te gaan met een ander, is er in de relatie altijd wel iets aan de hand.

Jij weet beter. Jij hebt ontdekt dat als je lief bent voor jezelf, jouw immuunsysteem daar zeer wel onder vaart. Dat je nu zo lekker in je vel zit, was een paar jaar geleden ook niet. Maar toen kroop je door het oog van de naald. Je werd ziek en goed ziek ook. Niet een echte diagnose werd er gesteld. Dan kun je denken, er is niets aan de hand en we gaan vrolijk door.

Nee, er ging een knop bij je om. Je bent zelf op onderzoek gegaan, want die vermoeidheid en dat lamlendige gevoel, je was er klaar mee. Je bent anders gaan eten, op andere tijdstippen. Je hebt je slaapritme aangepast op jezelf. Je bent lief naar jezelf gaan kijken, wat heb ik nodig. En al die dingen tezamen hebben jou gemaakt wie je nu bent. Je bent je ook gaan uiten, want je ziet ook daar het effect van.

Een heerlijk vrolijk mens, die elke dag de zon ziet schijnen. Energie oplaadt in de slaap, gelukkig zijn die slapeloze nachten voorbij.

Dat je nu te maken krijgt met jaloerse mensen, ach, dat had je al wel aan zien komen. Die moeten nog lief worden voor zichzelf. Trouwens, ik had dit niet gered zonder een kanjer van een medium op Angeleyes.TV. Ik belde met een hele andere vraag, mijn relatie was voor de zoveelste keer geklapt. En ja, toen raakten we aan de praat en ze gaf me tips om lief te worden voor mijzelf. Wat een heldendaad, ik bel haar nog wel eens af en toe, zomaar, omdat ze mij destijds zo goed op weg geholpen heeft.

Ik hoop dat meer mensen, na het lezen van mijn verhaal, haar gaan opzoeken en ook lief voor zichzelf gaan worden.

Medium Clarisa