Er is zoveel dat we niet zien zonder bewust zijn

Er is zoveel dat we niet zien zonder bewust zijnEr is zoveel dat we niet zien zonder bewust zijn. In liefdesrelaties kan een hoop spelen, die we zelf niet in de gaten hebben. Tenslotte weten we maar 20% bewust, dat is wat we zien en waar we onze conclusies aan verbinden. Dat 80% onbewust is en we niet zien en dus ook geen rekening mee houden, betekent dat er veel meer te zien is dan datgene wat we zien en naar leven.

Een voorbeeld om dit te verduidelijken. Twee mensen beiden getrouwd en hebben samen naast hun relatie ook een relatie. Wat deze beide mensen zien is, we hebben een relatie, daarbij hebben we ook elkaar. Dat hieronder nog heel veel te zien is, zien ze niet. Ze leven van afspraakje naar afspraakje, ondertussen thuis net doen of hun neus bloedt.

Af en toe worden ze overvallen door een bepaalde angst. Stel voor dat mijn partner met wie ik getrouwd ben, er achter komt. Of stel voor dat mijn geliefde er mee op wilt houden. Dat dat inmiddels al diverse malen is gebeurd, is een gegeven. Dat ze dan zelf maar één ding willen, het contact weer herstellen, is wat ze zelf zien.

Waar gaan beiden aan voorbij? Ze zien niet dat het leven dat ze nu leiden hun geen geluk zal gaan brengen. Ze zien niet dat de keren dat ze boos van elkaar reeds afstand hebben genomen, een reden voor is. Ze hebben niet in de gaten dat al de frustraties waarmee ze rondlopen, niet komt door een ander, maar door zichzelf.

Dan geeft de man nog aan, ik blijf bij mijn gezin, ik heb een zoon en daar wil ik er voor zijn. Deze man heeft niet in de gaten, dat zijn zoon beter af is als hij de stekker uit de relatie zou trekken. Want wat zijn zoon nu meekrijgt is dat een relatie geen liefde kent. Want thuis in het gezin wordt de zoon geconfronteerd met een koude, kille en afstandelijke energie. Dat voor hem dan de titel “gewoon” krijgt en hij op volwassen leeftijd niet het juiste voorbeeld heeft gekregen en net zo in een relatie zal gaan staan, als zijn ouders nu.

Deze man sust zijn eigen geweten, hij is zo nobel, hij blijft toch voor zijn kind? Hij ziet niet wat hij aan het doen is. Hij begrijpt niets van de liefde en geluk in zichzelf voelen.

Er is zoveel meer dan dat wij, de mens zien en willen zien. Dat de vrouw nu zo langzamerhand begint in te zien dat de situatie waarin ze zit, niet juist is. Dat ze door begint te krijgen dat het telkens afstand nemen van elkaar haar geen voldoening geeft, maar nog geen idee heeft, wat de reden hiervoor is. Zakt ze steeds verder een diepe put in. Want ja, hij neemt weer afstand. Ik wil praten, hij zegt dat er niets aan de hand is.

Er is zoveel aan de hand, maar we willen het domweg niet zien. We zien zoals we het willen zien. En dat zien is wat er is en om die reden is er niets aan de hand. We noemen dit ook wel, je kop in het zand steken. Weglopen voor je verantwoordelijkheid. Geen idee hebben waar je mee bezig bent.

Dat beiden afstevenen op een zeer pijnlijke dubbele breuk, is een gegeven. Dat ze dit zelf veroorzaken ook. Dat beiden dan zichzelf snoeihard gaan tegenkomen en alles kwijt zullen zijn en dan hopelijk wakker worden, laten we hopen dat ze het dan gaan zien.

Wat moeten ze gaan inzien? Dat ze zelf op geen enkele manier gelukkig en tevreden zijn. Dat ze buiten zichzelf om dingen er bij zijn gaan halen om datgene wat er is, wat niet goed is, een bepaald gevoel mee te geven. Dat ze niet durven loslaten. Dat ze niet voor zichzelf durven te kiezen. Dat ze zelfs denken op deze manier goed bezig te zijn! Ze zichzelf op alle fronten te kort doen.

Ze zien de puinhopen niet waarop ze leven. Ze hebben niet in de gaten dat ze zichzelf pijn doen, inclusief elkaar, hun huidige partner en de kinderen. En dan, als het zover is, de handen wassen in onschuld. Dan krijgt de partner die achterblijft de schuld, die was er niet voor de vreemdganger.

De impact als de bom barst is gigantisch, het diepe leed waar iedereen dan mee geconfronteerd gaat worden, is een niet te beschrijven pijn. Er zijn gelukkig cliënten die hun heil zoeken in zulke situaties bij Angeleyes.TV en ondanks dat ze hele andere vragen stellen waar ze zelf antwoord op willen hebben, als gaan wij samen verder in een relatie? Totaal voorbijgaand aan waar ze mee bezig zijn, dat niet willen zien, kun je als online medium of paragnost gelukkig tijdens zo’n gesprek ook iets van inzichten meegeven. Die de cliënt misschien niet direct tot zich door laat dringen, maar later wel binnen zullen gaan komen.

Dan bellen ze je maanden later op en zeggen ze, je hebt gelijk gehad, ik heb er een puinhoop van gemaakt. Ik zie het nu in, waar ben ik mee bezig geweest. Dan zijn ze zover dat ze meer kunnen gaan zien dan dat ze eerst alleen maar zagen. Dan komt een bewust zijn op gang.

Medium Clarisa