Angel Eyes
Waar deskundigheid gewaarborgd is!!
NL 1 0909 - 0144 (90cpm.) BE 0907- 37077 (150cpm.) BE Credits klik hier (100cpm.)

De zomertijd voorbij

De zomertijd voorbijDe zomertijd voorbij, eindelijk, misschien worden we dan een keer wakker. De discussie over de zomer -en de wintertijd is weer in volle gang, nu het weekend zich aandient dat de klok weer verzet gaat worden. Gelukkig is de wetenschap er naar gaan kijken wat de invloed is van het verzetten van de klok, al is het maar een uurtje. Het wordt tijd dat we niet meer voorbij gaan aan de mens. Dat we de mens op de eerste plaats zetten, bij elke verandering en vernieuwing. Want het verzetten van een uurtje van de tijd, heeft zoveel impact op de mens.

Nu ben ik zelf geen wetenschapper, maar wel een stress counselor en roep al jaren dat het verzetten van de klok, elk half jaar, funest is voor de mens. Onze biologische klok heeft namelijk helemaal niets met de tijd. Die heeft iets met licht en donker. Dat zal altijd zo blijven. En door het verzetten van de tijd doen we iets met licht en donker en dat is dus funest voor ons bioritme.

De biologische klok tikt op zijn eigen wijze manier. Zonder dat we ons er bewust van zijn, gebeurt er in ons lichaam en brein elke dag weer, ongelooflijk veel. Zo hebben al onze organen een eigen slaap – en waakritme. Je begrijpt dat dit ritme door het verzetten van de klok, danig wordt verstoord. En impact heeft op onze gezondheid.

Zo hebben we een interne klok die zich bezig houdt met de slaap. Deze klok houdt zich aan de stand van de zon, en bepaalt aan de hand daarvan de afgifte van een bepaalde stof in ons lichaam, zodat we of wakker worden, of in slaap vallen. Als dit zo is, dan is het verzetten van de tijd toch helemaal niet zo erg? Jawel, want dat stofje raakt in de war en dat heeft effect op de rest van de activiteiten in ons lichaam.

Eindelijk wordt er gekeken naar de welzijn van de mens bij het verzetten van de klok en niet meer of dit goed is voor de economie. Sterker nog, door de klok te laten zijn, zoals het moet zijn, kan de economie een opleving krijgen. Immers meer mensen die in hun eigen ritme kunnen blijven, dus niet ziek worden, wat weer zijn effect heeft op de ziektekosten en arbeidsproces. Als je het maar wilt zien, maar we zitten vaak te slapen en dempen de put dan weer achteraf.

We zijn aan een heleboel zaken aan het voorbij gaan. We bekijken ze niet vanuit het menselijk aspect. Ze worden bekeken vanuit een commercieel oogmerk. Met gevolg dat we vaak altijd achter de feiten aanlopen. Keuzes die worden gemaakt, waar de mens niet in mee is genomen, of niet bewust is van de impact van die keuzes, blijken achteraf vaak dan altijd verkeerde keuzes te zijn.

Wat de overheid doet in het groot, beslissingen nemen met grote impact voor een geheel land, waarvan achteraf blijkt dat ze hebben zitten te slapen. Kun jij als individu je eigen keuzes maken die voor jouzelf goed zijn. Of als je zit te slapen, achteraf er achter komen dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt. Zonder bewust zijn wat een beslissing voor invloed heeft op de mens, kunnen we gewoonweg niet. Als we geen rekening houden met de mens bij de keuzes die we maken, komt een moment dat we er door worden ingehaald en dan moeten gaan terugdraaien, of zijn we telaat. Zo zie je dat je voor jezelf heel veel goeds kunt betekenen. Alleen het vraagt iets van je. Bewust zijn!

Het vraagt inzicht, en bewust zijn. Het vraagt luisteren naar je lichaam. Dat vinden we lastig. Wie gaat er nu de tijd nemen om zichzelf onder de loep te nemen? Bijna niemand toch, we gaan door, onbewust en onwetend. Tot we ziek worden, dan worden we letterlijk met de neus op de feiten gedrukt. Dan krijgen we de schrik om het hart, dan zien we dat we roofbouw hebben gepleegd op onszelf. Dan zien we dat we beter maar niet elke dag fastfood hadden moeten eten.

Zowel de overheid als de mens leeft te weinig met een bepaald bewust zijn. Wie heeft ooit plastic uitgevonden en wie heeft het ooit goed gevonden dat het zo massaal product zou worden? Wie heeft er bij stil gestaan, was zich er van bewust wat het effect van het produceren van plastic op de mens en al de andere levende wezens zou hebben? Is er niemand ooit zo slim geweest te bedenken, de mens vindt zichzelf toch zo geweldig, dat dit uit zou lopen op een catastrofe. Nee, want er wordt geen rekening gehouden met mens en dier.

Is er niemand die bedacht heeft, dat zolang we kippen preventief antibiotica te geven, dat de mens die kip eet, hierdoor ook zijn portie antibiotica binnenkrijgt en er immuun voor wordt.

Is er niemand die heeft kunnen bedenken dat als we de aarde als trash gebruiken, de aarde een keer ophoudt om goed voor ons te zorgen?

Waar is dit bewust zijn gebleven? Het was er wel, toen we minder gebruik maakten van ons hoofd, dat hoofd is degene die de boel in de war schopt. Die ons weghaalt bij ons bewuste zijn.

Zie je waar we met zijn allen voor staan? En waar we bloedserieus mee aan de slag moeten? Tenminste als je een fijn, gezond leven wilt hebben.

Goed voor jezelf zorgen, op alle fronten. Ja, dat vraagt iets van je. Verandering van denken en doen. Doorbreken van patronen. Dat is moeilijk, dat is zwaar, het kan wel. Met een beetje goede hulp op de achtergrond kun jij een leven gaan leiden waarin jij goed voor jezelf zorgt en hierdoor zelfs goed voor anderen zorgt en de aarde waarop wij mogen vertoeven.

Die hulp vind je op Angeleyes TV. Dit zijn niet zomaar mensen, ze zijn spiritueel, hebben het licht gezien en zijn er van doordrongen dat het tijd wordt dat we allemaal goed voor onszelf gaan zorgen. Bel ze, ze zijn er elke dag en nacht. Wees de verandering die jij wilt zijn. Zo geef je waarde aan jezelf, of wil je net als de overheid achteraf de put dempen!

Medium Clarisa